Clicky
Verzenden naar
Verder winkelen
De winkelwagen is leeg

Padró & CO

Padró & Co. heeft al sinds 1886 de passie voor wijn gekoesterd en eert een eeuwenoude wijncultuur.

Onze wijncultuur heeft zijn oorsprong in 1886 in Bràfim (Tarragona), een agrarisch dorp van ongeveer 400 inwoners destijds. Daniel Padró Porta (1846-1890) en zijn vrouw Rosa Valldosera, de eerste generatie van het bedrijf, handelden in wijnen en mistelas in vaten die ze op karren laadden. Destijds runden ze een kleine wijnwinkel met beperkte apparatuur (slechts één pers) en een kleine distilleerderij voor de productie van brandewijn en anijslikeuren.

Pedró&CO2

De tweede generatie, Daniel (1875-1953) en Juan (1878-1966) Padró Valldosera, namen het bedrijf over na de dood van hun vader. Ze waren verantwoordelijk voor de industriële groei door de distilleerderij te verplaatsen en uit te breiden. In 1916 openden ze het eerste gebouw van de huidige faciliteiten, gevolgd door een tweede magazijn in 1932. De derde generatie, vertegenwoordigd door de kinderen van Daniel en Juan, besloot de productie van sterke drank stop te zetten en zich te richten op zoete en droge wijnen. Vanaf 1960 begon de vierde generatie enkele van de wijnen te bottelen en leverde ze aan grote bedrijven via economato’s.

De vijfde generatie handhaaft dezelfde filosofie van bulkverkoop en botteling van kwaliteitswijnen, mistela’s en vermouth, en voorziet het bedrijf van de nodige technologie voor de modernisering van de oenologische processen (tangentiële filtratie, continue tartrische stabilisatie…) en nieuwe bottelinstallaties, uitbreiding van eigen wijngaarden en een nieuwe ontvangstruimte voor de oogst.

Traditie en technologie: de kunst van het wijnmaken in onze wijnmakerij

Al decennia lang heeft de wijnmakerij zich toegelegd op het verbeteren en aanpassen van haar oude faciliteiten, altijd inzetten op innovatie en integratie van de nieuwste oenologische technologieën. Deze toewijding aan excellentie is een constante geweest sinds haar oprichting, terug in het jaar 1960, toen de verpakkingsfabriek begon te opereren, waarmee het begin van een traject gebaseerd op kwaliteit en traditie werd gemarkeerd.

Het is belangrijk op te merken dat de evolutie van de wijnmakerij zich niet alleen heeft gericht op het moderniseren van haar processen, maar ook op het behouden van de traditionele technieken die haar identiteit door de jaren heen hebben gedefinieerd. Een voorbeeld van deze fusie tussen oud en nieuw is te vinden in het rijpingsproces, waar ongeveer 650 vaten Amerikaans en Frans eikenhout een essentiële rol spelen.

Deze zorgvuldig geselecteerde vaten dragen niet alleen unieke organoleptische kenmerken bij aan de wijnen, maar ook een diepte en complexiteit die alleen de tand des tijds en het contact met het hout kunnen bieden. Het is op dit punt waar de ervaring en kunst van de wijnmaker samenkomen met de precisie en efficiëntie van de meest geavanceerde technologieën, waardoor wijnen worden gecreëerd die de essentie en het karakter van de terroir waar ze worden gekweekt en geproduceerd, weerspiegelen. In het kort, de wijnmakerij is niet alleen een symbool van traditie en oenologisch erfgoed, maar ook een voorbeeld van voortdurende aanpassing aan de nieuwe tijden en eisen van de markt. Haar toewijding aan kwaliteit en innovatie plaatst haar als een onbetwistbare referentie in de wereld van wijn, waar geschiedenis zich vermengt met het heden om ongeëvenaarde sensorische ervaringen te creëren.

HomeCategoriesAccount
Zoeken

KOM LATER TERUG!

Om deze pagina te bekijken moet je 18 jaar of ouder zijn.

Voor overige producten die geen alcohol bevatten, kun je natuurlijk wel op onze website terecht. 

KLIK HIER EN KEER TERUG OP ONZE HOME PAGINA