Iberische Ham

Ontdek de Voordelen van het Eten van Iberische Ham

Iberische ham is een bijzonder product en wordt beschouwd als de koning van de Iberische gastronomie. Het is gemaakt van het vlees van het Iberische varken, een varkensras afkomstig uit het Iberisch schiereiland. De ham staat bekend om zijn unieke smaak, textuur en aroma, die worden bepaald door het dieet van het varken. Deze dieren voeden zich hoofdzakelijk met eikels, maar ook met ander fruit, kruiden en natuurlijke producten. Hierdoor heeft de Iberische ham een intense, zachte en delicate smaak.

Hoe herken je Iberische Ham?

Iberische ham is het kroonjuweel van de Iberische gastronomie en afkomstig van het Iberische varken, een varkensras dat afkomstig is uit het Iberisch schiereiland. Dit bijzondere product staat bekend om zijn unieke smaak, textuur en aroma, die worden verkregen door het dieet van het varken. Deze bestaat hoofdzakelijk uit eikels, aangevuld met andere fruitsoorten, kruiden en natuurlijke producten, waardoor de ham een intense, zachte en delicate smaak heeft.

Om te weten welke Iberische ham je koopt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kleur van de zegels en de omschrijving. Iberische ham wordt ingedeeld in vier categorieën met verschillende kleurzegels, volgens de officiële kwaliteitsnorm die de presentatie regelt, inclusief de etikettering en beschrijving van het dieet, de veroudering en het percentage ras. Dit zijn de belangrijkste kenmerken om de ham te onderscheiden.

Het is de 100% Iberische Ham van eikels

De Iberische hammen die aan deze norm voldoen, bieden verschil in smaak, de Iberische ham van eikels wordt het meest gewaardeerd en wordt gekenmerkt door zijn intense smaak en geweldige aroma.

Voor de uitwerking van dit product wordt het varken, geboren uit een 100% Iberische moeder en vader, in vrijheid grootgebracht in de wei en gevoed met eikels tijdens het montanera-seizoen, fruit en natuurlijke kruiden.

100% Iberische ham van eikels krijgt een ongeëvenaarde behandeling en rijpt gedurende 4 jaar in kelders onder de meest geschikte omstandigheden van temperatuur en ventilatie.

Deze Iberische ham met de Rode label wordt verkregen van varkens waarvan ten minste één ouder 100% Iberisch is.

Deze varkens worden in vrijheid grootgebracht in de dehesa en worden tijdens het Montanera-seizoen gevoed met eikels, fruit en natuurlijke kruiden.

De rode tag op de 50% Iberische ham die gevoed is met eikels, wijst op de kwaliteit van het product. Het is een ideale ham om thuis van te genieten of om als perfect cadeau te geven vanwege zijn uitzonderlijke smaak, verkregen door het natuurlijke rijpingsproces van 3 en een half jaar in specifieke kelders.

Dit is de Iberische Cebo Ham, afkomstig van varkens die gekruist zijn met een 100% Iberische ouder.

Deze varkens worden in vrijheid in het open veld grootgebracht en voeden zich met natuurlijke hulpbronnen, granen en voer van hoge kwaliteit.

De Iberische ham Cebo de Campo heeft meer dan 2 jaar natuurlijke rijping ondergaan in de droger en wordt gekenmerkt door een minder intense smaak en een mild aroma.

WIT label

Tot slot is er de WHITE LABEL ham, een Iberische Cebo Ham.

Deze ham is afkomstig van varkens die gevoed zijn met hoogwaardig natuurlijk graan voer en zijn gefokt in afgesloten ruimtes of op weides.

Proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren en genieten van hapjes, spijzen en ambachtelijke lekkernijen van de mooiste bedrijven van Spanje. Alles met inspirerende expertise van het team van Brouwhoeve.