Clicky
Verzenden naar
Verder winkelen
De winkelwagen is leeg

Vis in Blik

Vis in hippe blikjes

Het serveren van een blikje vis met picos of stokbrood in Spaanse tapasbars is momenteel zeer populair, vooral wanneer het wordt gecombineerd met een heerlijk glas wijn. Deze visconserven komen meestal uit de Atlantische oceaan en het assortiment is uitgebreid, met verschillende soorten vis en schelpdieren en diverse smaken en marinades. In Spanje is kwaliteit van groot belang en het prijsverschil is merkbaar: een blikje vis kan hier gemakkelijk vier keer zoveel kosten in vergelijking met Nederlandse ‘supermarkt-tonijn’. De smaak van Spaanse Albacore tonijn in olijfolie is dan ook niet te vergelijken met die van een blikje Nederlandse tonijn. 

Bekijk onze visproducten in blik en proef maar eens het verschil tussen een blikje sardientjes van een euro of een blikje Spaanse sardientjes van goede kwaliteit.

Vis uit blik

"PALACIO DE ORIENTE IS EEN BAANBREKEND BEDRIJF IN HET VERKRIJGEN VAN HET MSC-ZEGEL EN LEIDT DE VERANDERING NAAR DUURZAMERE VISSERIJ"

NOORDELIJKE TONIJN IN OLIJFOLIE

Onze bonito uit het noorden in olijfolie is een heerlijk alternatief voor de gebruikelijke visconserven met het rode blikje en onmiskenbare ovale vorm. De bonito bestaat uit malse en sappige lendenen en is perfect voor veeleisende fijnproevers.

Het is opvallend dat in Nederland steeds vaker mooie visconserven worden geserveerd in café’s en restaurants. Bovendien krijgen blikjes meer ruimte in delicatessen- en viswinkels en wordt het aanbod steeds groter.

Ons assortiment omvat exclusieve zeevruchten van de Galicische Rías, Ventresca en Bonito del Norte uit de Cantabrische kust, sardines, octopus, makreel, kabeljauw, en nog veel meer. Al deze producten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een buitengewone smaak, gecombineerd met een eigentijds en onmiskenbaar imago.

Als je op vakantie bent in Spanje en veel tijd doorbrengt in de supermarkt, dan zul je zien dat de afdeling visconserven enorm is. Waar we hier een schap hebben van een meter breed, is dat daar vaak een paar meter. En de variatie in producten is veel groter.

Vis in blik wordt hier vooral als praktisch gezien, omdat het lang goed blijft en makkelijk te gebruiken is. Een salade of pasta met vis uit blik is snel gemaakt en je hebt meteen vis gegeten. Maar in Spanje is het een heel ander verhaal. Daar heb je verse vis en visconserven, twee compleet verschillende dingen. Vis uit blik is geen vervanger voor verse vis, want visconserven worden vooral gegeten bij de aperitivo – het moment dat je samen een drankje doet voorafgaand aan een maaltijd of in plaats van een uitgebreide maaltijd. Een schaaltje kokkels of een blikje sardientjes maken vaak deel uit van het tapas aanbod.

Spaanse visconserven komen meestal uit de Atlantische Oceaan en het assortiment is uitgebreid met veel verschillende soorten vis en schelpdieren, en verschillende smaken en marinades. De kwaliteit speelt een belangrijke rol.

Waar vis in blik hier vaak goedkoop moet zijn, kan een blikje vis in Spanje makkelijk vier keer zoveel kosten. Maar dat proef je dan ook af aan wat je krijgt. Een blikje Nederlandse ‘supermarkt-tonijn’ is niet te vergelijken met een blikje Spaanse ventresca tonijn, en proef maar eens het verschil tussen een blikje sardientjes van een euro of een blikje Spaanse sardientjes van goede kwaliteit.

Visconserven. De lekkerste vis, in blikjes en potjes!

Kortom: de Spaanse conserven zijn helemaal hip!

HomeCategoriesAccount
Zoeken

KOM LATER TERUG!

Om deze pagina te bekijken moet je 18 jaar of ouder zijn.

Voor overige producten die geen alcohol bevatten, kun je natuurlijk wel op onze website terecht. 

KLIK HIER EN KEER TERUG OP ONZE HOME PAGINA